zondag 19 februari 2012





Onze witje, onze snoezige zwarte snoezenpoes met haar hang buikje dat op een rokje lijkt en Witje heet.

Onze kater Karel is zeer sociaal en nadat hij van Spanje naar Nederland was verhuisd miste hij toch het gezelschap van zijn harige vriendjes.

Nu hebben wij bijna alles 2de hands in huis, dus vonden wij dat Karel een vriendinnetje mocht hebben, maar wel eentje uit het asiel.

Tjonge wat een hoop keus, van tijgertjes naar rode en zelfs een witte kat zaten in een grote ruimte ons aan te kijken. In een hoekje zat een zwarte kat erg angstig te wezen. Ze was niet moeders mooiste maar we vielen als een blok voor haar.

Witje mocht mee naar huis. Karel was blij , heerlijk een ander poezen beest waar hij achter aan kon rennen. Witje vond het maar niets en kroop op de kast waar ze met tussenpozen. vier dagen heeft gezeten.


Uit eindelijk begon ze een beetje te wennen en zich thuis te voelen. Ze is een stille vogeltjes jager. Ze kan heel lang wachten en dan hup weg vogeltje en muisjes vindt ze niks.

Ze loopt met ons mee als we een rondje lopen. Karel een beetje waggelend en Witje met haar hangbuik rokje .

Als er visite komt gaat ze stilletjes naar boven en komt pas beneden als de meute weg is.


Ze heeft haar eigen plekjes in huis, eet niet uit haar bakje maar haalt met haar pootje de katten brokjes er uit. Ze snurkt en gebruikt het vloerkleed als krab paal. Maar we houden als een zak van haar, ze is onze lieve zwartje poezen muis.


Vrolijke groetjes Renée

1 opmerking:

  1. leuk je peozenverhalen te lezen. wat zijn jullie op bijzondere manieren aan jullie poezebeesten geraakt. die van ons zijn gewoon van de boerderij verderop maar we zijn wat blij met ze.
    lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen